Aflevering 15

Standard

afl15

Met bijdragen van Walter van den BergSanne Pietersbroeder DielemanLuuk ImhannJibbe WillemsMaartje SmitsGerjon GijsbersTweetsculptureHanneke Hendrix en Rob Waumans.

Je kunt de aflevering ook downloaden of je abonneren via iTunes, Stitcher of TuneIn.

In het interview met Maartje Smits gaat het o.a. over een videogedicht van haar hand. Dat is hieronder te zien.

 

Advertisements

2 thoughts on “Aflevering 15

  1. Misschien dan maar een woordje van de maand? Vandaag leerde ik dat de miljoenen kwallen waarin ik vanaf een stijger sprong, watermannen heten. Watermennekes, de watermannetjes, ik zag in een flits een dorpsvereniging voor me, een mascotte, een kwal op een vaandel. Ik zonk verder weg in een gedicht over waterwezens, een vervolg van eerder geboren karaktes ooit, zeg maar, een episch sprookje over hoe The Netherlandic een onbeduidend volkje is dat het magische vermogen bezit water aan te sturen, hoe zij in menigtes middels sjamanistische gebeden stromingen konden herleiden. Legendes over hoe ze ooit een flink stuk zee bemachtigden en er land en meer uit wrongen. Hoe onderwijl het plot een opkomende vijand toont, waartegen dit vergeten en versleten volkje zich fraai verzet door hele stukken land onder te laten chanten, tanks te doen verdwijnen, moerassen labyrinthen oproept – tevergeefs. Watermannen kietelen vooral. Hun rode gehoede broeders zijn de boosdoeners. Toch kwam ik binnen anderhalve minuut weer aan wal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s