Releases

Page

Ondercast is gek op audio. En dan vooral ook op het gesproken woord. En daar willen we meer mee. Naast de podcast brengen we daarom ook zo nu en dan iets uit. Dat kun je integraal luisteren, en als je het leuk vindt mag je er voor betalen. De podcast blijft gratis.

NB: Bandcamp is lief voor ons, maar als je daar niet mee uit de voeten kunt, mag je ons altijd mailen voor een release. ondercast [at] gmail.com


OCR 002 Willem Claassen & Down in Norway |
Sommige bomen houden hun blad langer vast dan andere

De tweede release op het label. Schrijver Willem Claassen woonde drie weken in een verzorgingshuis in Eindhoven. Tijdens zijn verblijf zocht singer-songwriter Down in Norway (Juliet Van de Voort) hem op. Net als Willem schoof ze aan tijdens het middagmaal in de eetzaal, deed ze mee aan de ontspanningsactiviteiten en sprak ze met de bewoners. Uit de ervaringen van dit tweetal zijn verhalen en liedjes ontstaan die samen een korte voorstelling vormen en nu dus dit luisterboek.

Sommige bomen houden hun blad langer vast dan andere gaat over het leven van ouderen, gezien door de ogen van jonge mensen. Met compassie en humor wordt de dagelijkse gang van zaken in het verzorgingshuis (van kienen tot handboogschieten) in verband gebracht met grote thema’s als liefde, vriendschap en de dood.

Koop het album voor 5 euro op bandcamp.com.
Het album is daar ook als zine met downloadcode leverbaar.


OCR 001 Op de vluchtstrook van de vaart der volkeren | Een ander huis staat hier niet

De eerste release van ondercast. In september 2014 verbleven Bert van Beek, Jop Luberti en Dennis Gaens een weekend in een hutje midden in het bos vlakbij Ermelo. Het doel: een opnemen van een ep, ter plekke geschreven en opgenomen. Al snel bleek dat Dennis de oplader van zijn laptop was vergeten. Dus werd alles live opgenomen, met een field recorder. Dit album is het resultaat. Drie nummers, ruw en direct, en met grammaticale fout.

Koop de ep voor 3 euro op bandcamp.com.

Het album is ook verkrijgbaar als gelimiteerde zeefdruk (door Jop) met digitale download, hier.

zeefdruk


Advertisements